(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Koprová omáčka s hovězím -DĚKUJI LENCE
Potřebné ingredience
750 g hovězí maso 4 kuličky celé nové koření 6 dl mléko 1 svazeček čerstvý kopr 1 ks smetana ke šlehání 3 lžíce ocet 8 kuliček celý černý pepř 4 lžíce hladká mouka 1 ks cibule podle chuti cukr sůl
Postup přípravy
Nejprve si uvaříme maso s celým černým pepřem, novým kořením a cibulí, já vařím v papiňáku, jen tak do třetiny ponořené. Poté vývar scedíme do hrnce, ve kterém chceme vařit koprovku.
Do vývaru nalijeme mléko a smetanu a mícháme do varu. Poté přidáme omytý a najemno nasekaný kopr. Chvíli povaříme. Dochutíme cukrem.
V 1 dl mléka si rozkvedláme 4 lžíce mouky a zahustíme tím omáčku, každý podle sebe, jak chce hustou. Ještě 5 minut provaříme. Po odstavení z ploténky dochutíme octem, cukrem, popřípadě solí.
Koprovou omáčku s hovězím podáváme s houskovým knedlíkem nebo brambory a vařenými vejci natvrdo.
Do vývaru nalijeme mléko a smetanu a mícháme do varu. Poté přidáme omytý a najemno nasekaný kopr. Chvíli povaříme. Dochutíme cukrem.
V 1 dl mléka si rozkvedláme 4 lžíce mouky a zahustíme tím omáčku, každý podle sebe, jak chce hustou. Ještě 5 minut provaříme. Po odstavení z ploténky dochutíme octem, cukrem, popřípadě solí.
Koprovou omáčku s hovězím podáváme s houskovým knedlíkem nebo brambory a vařenými vejci natvrdo.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mimicek
(upraveno)
23. 7. 2020, 23:39
BeruskaTeckovana
(upraveno)
16. 5. 2014, 10:06
No to je nádhera! Já právě dopekla kachničku s knedlíčky, zelím a špenátem. Zkusím poslat do soutěže: http://www.blogapetit.cz/souteze/ . Moooooc by se mi hodila ta houpačka
Zrušený účet
(upraveno)
16. 5. 2014, 10:53
@BeruskaTeckovana
Kachnička,knedlíčky,beruška.. Kam to ještě nacpete beruškotečkovaná?Kdyby pražil na obloze mozol,bych řekla,že máte úpal z toho hicu,ale takhle?
MILU999
(upraveno)
16. 5. 2014, 9:19
nové koření?
hvezdamodra
(upraveno)
16. 5. 2014, 5:02
Z HOVEZÍHO DÍKY MOŽNÁ FOTÁKEM............ALE GULÁŠ TO NENÍ
myška1000
(upraveno)
15. 5. 2014, 22:06
Je z hovězího proto je tak tmavá.
Jitka z Brna
(upraveno)
15. 5. 2014, 22:24
@myška1000
tak to by paní musela echt redukovat, aby měla hovězí vývar z 1 cibule tak tmavý.
plamenek
(upraveno)
15. 5. 2014, 20:12
Fotku asi nezaměnila jen ta technologie vaření je tam špatně.Kopr se právě má dávat až nakonec a vaří se minimálně. Technologie na koprovku začíná tím, že si uděláme máslovou světlou jíšku, kterou rozředíme hovězím vývarem a mlékem, povaříme , přidáme šlehačku a kopr a dovaříme jen asi 2 minuty. Mouka rozkvedlaná v mléku a vařená jen 5 minut je nedovařená.
Lara.Ricon
(upraveno)
16. 5. 2014, 0:41
@plamenek
Naprosto přesně, do puntíku...
Bibča2
(upraveno)
15. 5. 2014, 19:47
Dobrý den.Nezaměnila jste fotku?Tohle je na koprovku nějaké hnědé.Omářka je přece smetanově bílá.
Dan.ka
(upraveno)
15. 5. 2014, 19:55
@Bibča2
Možná zhnědne tím vývarem
žingi
(upraveno)
15. 5. 2014, 19:53
@Bibča2
taky to pročítám díky te barvě,já jí mívám taky bílou